ЭКСПО-2017 көрмесіндегі Мажарстан ұлттық комиссары Нандор Картесзидің айтуынша, қазақтардың басты артықшылығы - отбасы құндылықтарын бағалай білуі. Еуропада адамдар арасындағы ондай туыстықты көрмейсің, деп хабарлайды...
Томыртқа - қыс айларында шөл басатын сусын.
Томыртқа сорпаның ерекше бір түрі. Дәмді астан кейін, сорпаны ортаға алып келіп, оны сораптап ішу - дастарқандағы әңгімені...
Қуырдақ "қуыру" деген сөзден шыққан. Ол аң-құстардың, малдың етінен жасалады. Осыған ұқсас тағам бауырлас - қырғыздарда, өзбектерде және түркімендерде кездеседі.
Қуырдақтың жаңқа қуырдақ, картоп қосылған, қара қуырдақ,...
Сырмақ - жұқа киізден жасалатын жаю. Ол әдетте жиюлы тұрып, қонақ келгенде, той болғанда төселеді немесе қабырғаға ілінеді.
Сырмақ - эстетикалық бұйым. Оның материалынан бастап,...
Бауырсақ - қазақ дастарқанының басты наны. Олардың "ши бауырсақ", "қатырма бауырсақ", "шелпек", т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ - қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін,...
Заманауи театр құрылымы режиссура мен актерліктен бастап, техникалық қолдау мен маркетингке дейінгі әртүрлі кәсіби салаларды қамтиды. Қазіргі театрдағы көркемдік...
Серпінді әлеуметтік арқасында университеттің рухани-адамгершілік платформасы негізінде іске асырылатын жобаларға үлес органдардың жұмысына тартылған студенттерстуденттік өзін-өзі басқару, клубтық және...
Алматы қаласы Қоғамдық даму басқармасының
Қоғамдық даму орталығы ұйымдастыруымен «Ұлттық құндылық-қайырымды қоғам» атты семинар-практикумы өтті.
Іс-шараның мақсаты:
-ұлттық құндылықтарды іске асыру шеңберінде...