Среда, 2 апреля, 2025
No menu items!

бас тарту

Почетному гостью – почетное блюдо. Голова барана

К главному казахскому блюду – беспармаку – самым уважаемым гостям подают голову барана. Приготовление головы занимает несколько часов и требует определенных навыков. Сначала ее аккуратно, чтобы не повредить кожу, опаливают, чистят и промывают. Далее отделяют нижнюю челюсть, убирают зубы и...

Бас тарту рәсімі

Қазақта астың төресі ет (ет асу) болса, табақ тартудың төресі - бас тару. Қонақ шақырып, мал сойылып, ет асқанда әрбір қонаққа тартылатын сыбаға жіліктерді қазанға салғанда аса мән берген. Кәделі мүшелерді үлестіруде үлкен үстеме мағына бар. Бас тарту, жалпы -...
- Advertisement -spot_img

Latest News

ҚР ТСМ келісімімен СҚО Дене шынықтыру және спорт басқармасы басшысының міндетін атқарушы тағайындалды

ҚР Туризм және спорт министрлігі Солтүстік Қазақстан облысы дене шынықтыру және спорт басқармасы басшысының лауазымына ұсынылған Әділхан Сырлыбайұлы Сағындықовтың...
- Advertisement -spot_img