Көлем мен басқа да параметрлерді көрнекі түрде салыстыратын роликтерімен аты шыққан Youtube-тегі Reigarw Comparisons каналы бұл жолы жаратылыста бізге белгілі көлемі ең кішкентай бөлшек пен ең үлкен заттың арасындағы дүниелерді салыстыратын видеомен таң қалдырып отыр.
Себебі мұнда көлем салыстыру кезінде...
К главному казахскому блюду – беспармаку – самым уважаемым гостям подают голову барана.
Приготовление головы занимает несколько часов и требует определенных навыков. Сначала ее аккуратно, чтобы не повредить кожу, опаливают, чистят и промывают. Далее отделяют нижнюю челюсть, убирают зубы и...
Қазақта астың төресі ет (ет асу) болса, табақ тартудың төресі - бас тару. Қонақ шақырып, мал сойылып, ет асқанда әрбір қонаққа тартылатын сыбаға жіліктерді қазанға салғанда аса мән берген.
Кәделі мүшелерді үлестіруде үлкен үстеме мағына бар. Бас тарту, жалпы -...
Обычно после застолья казахи гостям подают бульон. Раньше для того чтобы быстро осудить и убрать лишний жир в него добавляли кусочки льда. Этот напиток казахи называют томыртка (с казахского "томыртқалау" – "остужать").
Томыртка готовили только в зимнее время. Напиток...
Уыз - жаңа төлдеген малдың сүті. Алғашқы 4-8 тәулікте сүт уыз болады. Уыздың майлылығына байланысты сары уыз, ақ уыз деп бөлінеді.
Уыз барлық төлдеген түлікте болады. Дегенмен, қазақтар төрт түліктің ішінде түйенің және жылқының сүтінен уыз жасамаған. Уызды көбіне сиыр,...
Уыз – так казахи называют блюда из молозива.
Молозиво получают в первые 3-5 дней после отела коров. Бывает желтое и белое молозиво. Первое получают сразу после кормления приплода. Белое – выдаивают через сутки после отела.
Особые свойства
Молозиво в два раза питательнее...
Қазы – жылқы етінен ғана жасалады. Қазы жасауды – "қазы айналдыру" деп атайды.
Жылқыны семіздігіне қарай қазыны адамның қолының саусақтары өлшемімен санайды, қабырға тұсына қолды салып жіберіп өлшейді. Қалыңдығына қарай - "кере қарыс", "сіре сүйем", "бес елі", "табан шықты" деп...
Қуырдақ "қуыру" деген сөзден шыққан. Ол аң-құстардың, малдың етінен жасалады. Осыған ұқсас тағам бауырлас - қырғыздарда, өзбектерде және түркімендерде кездеседі.
Қуырдақтың жаңқа қуырдақ, картоп қосылған, қара қуырдақ, соғым қуырдақ және үкпе қуырдақ деген түрлері бар. Сонымен бірге, уақ малдың жас төлі немесе...
Сырмақ - жұқа киізден жасалатын жаю. Ол әдетте жиюлы тұрып, қонақ келгенде, той болғанда төселеді немесе қабырғаға ілінеді.
Сырмақ - эстетикалық бұйым. Оның материалынан бастап, ою-өрнектеріне дейін - болашақта қонақтың сыйлылығын, үйдің мәртебесін нықтауға бағытталады.
С-қты дайындау үшін алдымен қойдың биязы...
Бауырсақ - қазақ дастарқанының басты наны. Олардың "ши бауырсақ", "қатырма бауырсақ", "шелпек", т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ - қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін, әрі дайындалуы қарапайым тағам. Кей жерлерде бауырсақты "тоқаш" деп те атайды.
Бауырсақтың қуырылу әдісі әр аймақта...
Туризм және спорт вице-министрі Ержан Еркінбаев Kazakhstan Global Investment Roundtable аясында ұйымдастырылған іс-шарада шетелдік БАҚ өкілдерімен кездесті.
Бұл туралы...