Уыз – так казахи называют блюда из молозива.
Молозиво получают в первые 3-5 дней после отела коров. Бывает желтое и белое молозиво. Первое получают сразу после кормления приплода. Белое – выдаивают через сутки после отела.
Особые свойства
Молозиво в два раза питательнее...
Казы – казахское мясное блюдо. Его делают только из ребер конины. Казы является одним из главных деликатесов, которое подается на всех праздниках.
По своему виду казы похоже на колбасу. Для ее приготовления используют кишки и ребра. Процесс приготовления этого деликатеса...
Қазы – жылқы етінен ғана жасалады. Қазы жасауды – "қазы айналдыру" деп атайды.
Жылқыны семіздігіне қарай қазыны адамның қолының саусақтары өлшемімен санайды, қабырға тұсына қолды салып жіберіп өлшейді. Қалыңдығына қарай - "кере қарыс", "сіре сүйем", "бес елі", "табан шықты" деп...
1948 жылдың 28 қазанының таңы, АҚШ.
Пенсильвандық Донора қаласы үшін бұл күн әдеттегідей басталмады. Тұрғындар таң ата қалаға түскен қалың тұманның шын мәнінде түтін екенін бірден білген жоқ. Көбісі мұны әуелде табиғи құбылысқа балады.
Бірақ түтін барған сайын қоюлана берді....
Білім және ғылым министрі Ерлан Сағадиев Ratel.kz басылымына сұхбат берген. Ratel.kz тілшісі Анар Бекбасова соңғы кездері дау-дамайға ұласып отырған бірқатар мәселелер жөнінде нақты, ашық сұрақтар қойған. jas.kz сол сұхбаттың басты-басты түйіндерін ұсынады.
Неліктен халық әбден сынға алғаннан кейін барып түсініктеме...
Название этого блюда происходит от казахского слова куыру, что значить жарить. Обычно куырдак готовят из баранины или говядины, сразу же после забоя домашнего животного. Подобные мясные блюда есть и в других национальных блюдах – у киргизов, узбеков и туркменов....
Қуырдақ "қуыру" деген сөзден шыққан. Ол аң-құстардың, малдың етінен жасалады. Осыған ұқсас тағам бауырлас - қырғыздарда, өзбектерде және түркімендерде кездеседі.
Қуырдақтың жаңқа қуырдақ, картоп қосылған, қара қуырдақ, соғым қуырдақ және үкпе қуырдақ деген түрлері бар. Сонымен бірге, уақ малдың жас төлі немесе...
Баурсаки – мучное изделие, встречающееся у казахов, кыргызов, башкир и монголов. Ни один праздничный дастархан казахов не обходится без этого угощения. В каждом регионе нашей страны есть свой рецепт приготовления баурсаков.
Белые баурсаки
Самый распространенный способ приготовления баурсаков - из дрожжевого...
Сырмақ - жұқа киізден жасалатын жаю. Ол әдетте жиюлы тұрып, қонақ келгенде, той болғанда төселеді немесе қабырғаға ілінеді.
Сырмақ - эстетикалық бұйым. Оның материалынан бастап, ою-өрнектеріне дейін - болашақта қонақтың сыйлылығын, үйдің мәртебесін нықтауға бағытталады.
С-қты дайындау үшін алдымен қойдың биязы...
Бауырсақ - қазақ дастарқанының басты наны. Олардың "ши бауырсақ", "қатырма бауырсақ", "шелпек", т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ - қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін, әрі дайындалуы қарапайым тағам. Кей жерлерде бауырсақты "тоқаш" деп те атайды.
Бауырсақтың қуырылу әдісі әр аймақта...
Туризм және спорт вице-министрі Ержан Еркінбаев Kazakhstan Global Investment Roundtable аясында ұйымдастырылған іс-шарада шетелдік БАҚ өкілдерімен кездесті.
Бұл туралы...