Домой Жаңалықтар Пайдалы кеңестер Фастфудтағы ең көп қолданылатын 10 қоспа

Фастфудтағы ең көп қолданылатын 10 қоспа

Фастфудтағы ең көп қолданылатын 10 қоспа

Фастфудтағы ең көп қолданылатын 10 қоспаФастфуд тағамдарында ең көп қолданылатын 10 қоспа:

1) Тауық еті: Сиыр және күркетауық етінен де көп қолданылады.

2) Ксантанды шайыр (ксантан): Тұздық, сүт өнімдерінде, крем және сусындарда, балмұздақтарда  стабилизатор, эмулгатор ретінде және қоюлығын арттыру мақсатында қолданылады.

3) Моно және диацилглицерин: Кондитерлік өнімдер, жержаңғақ майы, маргарин, пудинг және балмұздақ сияқты өнімдерде қолданылады.

4) Соя майы: Еріткіштермен араластырылады. Кондитерлік өнімдерде, маргарин, қамыр өнімдері мен сорпаларда негізгі қоспа саналады.

5) Ниацин (никотин қышқылы): Қажетті дәрумендер мен минералдарды фастфуд тағамдарынан ала алмайсыңдар. Бидай ұны, осы тағам түрлерінде қолданылатын кең тараған азық болып табылады.

6) Глутамат натрия: Көптеген fast food мейрамханалары тарапынан қолданылады. Бұл глутамат қышқылының тұзы.

7) Тұз: Ас тұзы әрқашан қосылады. Тәтті тағамдарға да тұз қосылады.

8) Карамель түсі: Түс беретін қоспалар, тамақтың түсін сақтап қалу үшін қолданылады.

9) Жоғары фруктозалы жүгері шәрбаты: Консервіленген тамақтарда, кекс және сол сияқты өнімдерде, кетчуптерде (бір ас қасығы кетчуптың құрамында бір шай қасығындай бар) балмұздақтарда, тосаптарда және көптеген сусындарда табылады. Жеген, ішкен нәрселеріміздің барлығына осындай  шекерді көп-көп қосады. Өйткені кәдімгі шекерге қарағанда өте арзан болады. Тағамдарда шамадан тыс қолданыла бастаған 1980 жылдан бері Америкада семіздік ауруы 4 есе артты. Ғалымдардың көбі семіздік ауруының көбейгенінің ең үлкен себебі ретінде осы затты көрсетуде.

10) Лимон қышқылы: Еттерді және балықтарды жүз жылдап сақтау үшін қолданылады. Шекер және дәрі жасауда да пайдаланады.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here