ЭКСПО-2017 көрмесіндегі Мажарстан ұлттық комиссары Нандор Картесзидің айтуынша, қазақтардың басты артықшылығы - отбасы құндылықтарын бағалай білуі. Еуропада адамдар арасындағы ондай туыстықты көрмейсің, деп хабарлайды ҚазАқпарат тілшісі.
«Қазақстанда маған бір нәрсе ұнайды. Ол - жергілікті адамдардың отбасы құндылықтарын бағалай білуі....
Томыртқа - қыс айларында шөл басатын сусын.
Томыртқа сорпаның ерекше бір түрі. Дәмді астан кейін, сорпаны ортаға алып келіп, оны сораптап ішу - дастарқандағы әңгімені үстеуге керемет тәсіл болған.
Тойымды асты кейбірі айран қосылған сорпамен аяқтайтын болса, бірі майлы сорпаны қалап...
Қуырдақ "қуыру" деген сөзден шыққан. Ол аң-құстардың, малдың етінен жасалады. Осыған ұқсас тағам бауырлас - қырғыздарда, өзбектерде және түркімендерде кездеседі.
Қуырдақтың жаңқа қуырдақ, картоп қосылған, қара қуырдақ, соғым қуырдақ және үкпе қуырдақ деген түрлері бар. Сонымен бірге, уақ малдың жас төлі немесе...
Сырмақ - жұқа киізден жасалатын жаю. Ол әдетте жиюлы тұрып, қонақ келгенде, той болғанда төселеді немесе қабырғаға ілінеді.
Сырмақ - эстетикалық бұйым. Оның материалынан бастап, ою-өрнектеріне дейін - болашақта қонақтың сыйлылығын, үйдің мәртебесін нықтауға бағытталады.
С-қты дайындау үшін алдымен қойдың биязы...
Бауырсақ - қазақ дастарқанының басты наны. Олардың "ши бауырсақ", "қатырма бауырсақ", "шелпек", т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ - қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін, әрі дайындалуы қарапайым тағам. Кей жерлерде бауырсақты "тоқаш" деп те атайды.
Бауырсақтың қуырылу әдісі әр аймақта...
Туризм және спорт вице-министрі Ержан Еркінбаев Kazakhstan Global Investment Roundtable аясында ұйымдастырылған іс-шарада шетелдік БАҚ өкілдерімен кездесті.
Бұл туралы...