ЭКСПО-2017 көрмесіндегі Мажарстан ұлттық комиссары Нандор Картесзидің айтуынша, қазақтардың басты артықшылығы - отбасы құндылықтарын бағалай білуі. Еуропада адамдар арасындағы ондай туыстықты көрмейсің, деп хабарлайды ҚазАқпарат тілшісі.
«Қазақстанда маған бір нәрсе ұнайды. Ол - жергілікті адамдардың отбасы құндылықтарын бағалай білуі....
Томыртқа - қыс айларында шөл басатын сусын.
Томыртқа сорпаның ерекше бір түрі. Дәмді астан кейін, сорпаны ортаға алып келіп, оны сораптап ішу - дастарқандағы әңгімені үстеуге керемет тәсіл болған.
Тойымды асты кейбірі айран қосылған сорпамен аяқтайтын болса, бірі майлы сорпаны қалап...
Қуырдақ "қуыру" деген сөзден шыққан. Ол аң-құстардың, малдың етінен жасалады. Осыған ұқсас тағам бауырлас - қырғыздарда, өзбектерде және түркімендерде кездеседі.
Қуырдақтың жаңқа қуырдақ, картоп қосылған, қара қуырдақ, соғым қуырдақ және үкпе қуырдақ деген түрлері бар. Сонымен бірге, уақ малдың жас төлі немесе...
Сырмақ - жұқа киізден жасалатын жаю. Ол әдетте жиюлы тұрып, қонақ келгенде, той болғанда төселеді немесе қабырғаға ілінеді.
Сырмақ - эстетикалық бұйым. Оның материалынан бастап, ою-өрнектеріне дейін - болашақта қонақтың сыйлылығын, үйдің мәртебесін нықтауға бағытталады.
С-қты дайындау үшін алдымен қойдың биязы...
Бауырсақ - қазақ дастарқанының басты наны. Олардың "ши бауырсақ", "қатырма бауырсақ", "шелпек", т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ - қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін, әрі дайындалуы қарапайым тағам. Кей жерлерде бауырсақты "тоқаш" деп те атайды.
Бауырсақтың қуырылу әдісі әр аймақта...
10 мамыр күні Алматы қаласы Жастар саясаты басқармасының қолдауымен, «Қазақстан КВН Одағының» ұйымдастыруымен Алатау дәстүрлі өнер театрында республикалық «SUPER...