Мақала

Көлем. Кванттық көбіктен Аспанға дейін және әрі қарай

Көлем мен басқа да параметрлерді көрнекі түрде салыстыратын роликтерімен аты шыққан Youtube-тегі Reigarw Comparisons каналы бұл жолы жаратылыста бізге белгілі көлемі ең кішкентай бөлшек пен...

Министрдің дүниетанымы. Сандәйектері мен тұжырымдары

Білім-ғылым министрі Ерлан Сағадиев пен министрліктің ұсыныстары әлеуметтік желілерде бұрын-соңды болмаған пікірталас тудырды. Тіпті пікірталас форматын сарқып, қырғи-қабақ соғыс кезеңіне өтті десе де болады....

Почетному гостью – почетное блюдо. Голова барана

К главному казахскому блюду – беспармаку – самым уважаемым гостям подают голову барана. Приготовление головы занимает несколько часов и требует определенных навыков. Сначала ее аккуратно,...

Томыртка – напиток со льдом

Обычно после застолья казахи гостям подают бульон. Раньше для того чтобы быстро осудить и убрать лишний жир в него добавляли кусочки льда. Этот напиток...

Томыртқа – қазақша коктейль

Томыртқа - қыс айларында шөл басатын сусын. Томыртқа сорпаның ерекше бір түрі. Дәмді астан кейін, сорпаны ортаға алып келіп, оны сораптап ішу - дастарқандағы әңгімені...

Уыз. Ақ мол болсын!

Уыз - жаңа төлдеген малдың сүті. Алғашқы 4-8 тәулікте сүт уыз болады. Уыздың майлылығына байланысты сары уыз, ақ уыз деп бөлінеді. Уыз барлық төлдеген түлікте...

Уыз. Казахский деликатес из молозива

Уыз – так казахи называют блюда из молозива. Молозиво получают в первые 3-5 дней после отела коров. Бывает желтое и белое молозиво. Первое получают сразу...

Казы

Казы – казахское мясное блюдо. Его делают только из ребер конины. Казы является одним из главных деликатесов, которое подается на всех праздниках. По своему виду...

Соңғы жарияланымдар

Заманауи театр құрылымын көркем басқаруды жүзеге асыру мәселелері

Заманауи театр құрылымы режиссура мен актерліктен бастап, техникалық қолдау мен маркетингке дейінгі әртүрлі кәсіби салаларды қамтиды. Қазіргі театрдағы көркемдік...

Әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университетінің онжылдық жетістігі

Серпінді әлеуметтік арқасында университеттің рухани-адамгершілік платформасы негізінде іске асырылатын жобаларға үлес органдардың жұмысына тартылған студенттерстуденттік өзін-өзі басқару, клубтық және...

«Ұлттық құндылық-қайырымды қоғам» атты семинар-практикумы өз мәресіне жетті

Алматы қаласы Қоғамдық даму басқармасының Қоғамдық даму орталығы ұйымдастыруымен «Ұлттық құндылық-қайырымды қоғам» атты семинар-практикумы өтті. Іс-шараның мақсаты: -ұлттық құндылықтарды іске асыру шеңберінде...

Оқи отырыңыз

Заманауи театр құрылымын көркем басқаруды жүзеге асыру мәселелері

Заманауи театр құрылымы режиссура мен актерліктен бастап, техникалық қолдау...

Әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университетінің онжылдық жетістігі

Серпінді әлеуметтік арқасында университеттің рухани-адамгершілік платформасы негізінде іске асырылатын...

«Ұлттық құндылық-қайырымды қоғам» атты семинар-практикумы өз мәресіне жетті

Алматы қаласы Қоғамдық даму басқармасының Қоғамдық даму орталығы ұйымдастыруымен «Ұлттық...

Қарттарым – асыл қазынам

Халықаралық қарттар күні қарсаңында әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің...

«Жарқын болашақ: Қытай жібегі мен Ұлы Жібек жолы» баспадан шығып, таратылды

«Бір белдеу бір жол» аясында жарық көрген бұл еңбек...
- Advertisement -spot_imgspot_img