Воскресенье, 8 сентября, 2024
No menu items!

Томыртка — напиток со льдом

Басқа ақпараттар

Обычно после застолья казахи гостям подают бульон. Раньше для того чтобы быстро осудить и убрать лишний жир в него добавляли кусочки льда. Этот напиток казахи называют томыртка (с казахского «томыртқалау» – «остужать»).

Томыртка готовили только в зимнее время. Напиток хорошо утолял жажду после сытной пищи.
Раньше томыртка пользовался большой популярностью среди казахов. Сегодня он практически забыт.

Шырақ Байкенова

Алдыңғы мақала
Келесі мақалада
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Соңғы жарияланымдар

Этникалық қазақ балаларына арналған Jas Qazaq» жазғы-этно лагерінің ашылды

25 маусым күні этникалық қазақ балаларына арналған Jas Qazaq» жазғы-этно лагерінің ашылу өтті. Қазақстан Республикасы Сыртқы істер министрлігіне қарасты «Отандастар...
- Advertisement -spot_img

Өзге жазбаларды оқи отырыңыз

- Advertisement -spot_img