Понедельник, 7 июля, 2025
No menu items!

Томыртка — напиток со льдом

Басқа ақпараттар

Обычно после застолья казахи гостям подают бульон. Раньше для того чтобы быстро осудить и убрать лишний жир в него добавляли кусочки льда. Этот напиток казахи называют томыртка (с казахского «томыртқалау» – «остужать»).

Томыртка готовили только в зимнее время. Напиток хорошо утолял жажду после сытной пищи.
Раньше томыртка пользовался большой популярностью среди казахов. Сегодня он практически забыт.

Шырақ Байкенова

Алдыңғы мақала
Келесі мақалада
Соңғы жарияланымдар

«AQYL BATTLE CUP» РЕСПУБЛИКАЛЫҚ ЗИЯТКЕРЛІК САЙЫСЫНЫҢ “КРЕАТИВТІ КОМАНДА” ҮЗДІКТЕРІ АНЫҚТАЛДЫ

«Aqyl Battle CUP» жобасы аясында жарияланған «Креативті команда» сайысы да өз мәресіне жетті. Бұл байқау «Aqyl Battle» мобильді қосымшасын...

Өзге жазбаларды оқи отырыңыз