Астана қаласының Жұмыспен қамту орталығы бүгінгі күні қажет етіліп отырған және алдағы таяу жылдары сұранысқа ие болатын мамандардың тізімін жариялады, деп хабарлады ҚазАқпарат әкімдіктің медиа орталығына сілтеме жасап.
Мәліметтерге сәйкес, елорда бұрынғыдай жұмысшы мамандықтарға зәру. Рейтингтің бірінші жолында құрылысшы мамандығы...
Биылғы Ұлттық бірыңғай тестілеуден қажетті ұпай жинай алмаған түлектер мемлекет есебінен екі жарым жыл бойы Ақмола, Атырау, Шығыс Қазақстан, Батыс Қазақстан, Қостанай, Павлодар және Солтүстік Қазақстан облыстары сияқты аймақтардағы техникалық және кәсіби білім беру мекемелерінде тегін оқи алады деп...
Қазақтың оташылық (сынықшылық) өнері әлемде сирек кезігетін ғажап өнер. Қытайдың Алтай аймағы Бурылтоғай ауданында тұратын Мәулітшәріп Қапаұлы – осы өнермен мықтап айналысқан зерттуші. Төменде сол кісінің «Қазақ емшілігі» деген кітабынан сынықшылық туралы жазбаларын жариялауды жөн көрдік.
Кәрі жілікті салу әдісі
Кәрі...
Өткенде Түркияда пиццаның қалай танымал болғандығы, нарықты қалай жаулағандығы, пицца жеу «мәдениетінің» қалай қалыптасқандығы жайлы бір мақала оқыдым. Түркияда ғана емес, жалпы пицца жеткен барлық елде де пиццаның дәл осы жолмен танымал болғандығына күмәнім жоқ. Оның ішінде Қазақстан да...
Көлем мен басқа да параметрлерді көрнекі түрде салыстыратын роликтерімен аты шыққан Youtube-тегі Reigarw Comparisons каналы бұл жолы жаратылыста бізге белгілі көлемі ең кішкентай бөлшек пен ең үлкен заттың арасындағы дүниелерді салыстыратын видеомен таң қалдырып отыр.
Себебі мұнда көлем салыстыру кезінде...
Білім-ғылым министрі Ерлан Сағадиев пен министрліктің ұсыныстары әлеуметтік желілерде бұрын-соңды болмаған пікірталас тудырды. Тіпті пікірталас форматын сарқып, қырғи-қабақ соғыс кезеңіне өтті десе де болады. Саясаткерлер айтатын - "жоғарыдағылардың мүмкіндігі, төмендегілердің ықыласы сарқылған" итжығыс ситуация орын алды.
Тақырыпқа шүйлігуіміздің бір...
К главному казахскому блюду – беспармаку – самым уважаемым гостям подают голову барана.
Приготовление головы занимает несколько часов и требует определенных навыков. Сначала ее аккуратно, чтобы не повредить кожу, опаливают, чистят и промывают. Далее отделяют нижнюю челюсть, убирают зубы и...
Обычно после застолья казахи гостям подают бульон. Раньше для того чтобы быстро осудить и убрать лишний жир в него добавляли кусочки льда. Этот напиток казахи называют томыртка (с казахского "томыртқалау" – "остужать").
Томыртка готовили только в зимнее время. Напиток...
Томыртқа - қыс айларында шөл басатын сусын.
Томыртқа сорпаның ерекше бір түрі. Дәмді астан кейін, сорпаны ортаға алып келіп, оны сораптап ішу - дастарқандағы әңгімені үстеуге керемет тәсіл болған.
Тойымды асты кейбірі айран қосылған сорпамен аяқтайтын болса, бірі майлы сорпаны қалап...
Уыз - жаңа төлдеген малдың сүті. Алғашқы 4-8 тәулікте сүт уыз болады. Уыздың майлылығына байланысты сары уыз, ақ уыз деп бөлінеді.
Уыз барлық төлдеген түлікте болады. Дегенмен, қазақтар төрт түліктің ішінде түйенің және жылқының сүтінен уыз жасамаған. Уызды көбіне сиыр,...
Туризм және спорт вице-министрі Ержан Еркінбаев Kazakhstan Global Investment Roundtable аясында ұйымдастырылған іс-шарада шетелдік БАҚ өкілдерімен кездесті.
Бұл туралы...